BAHAN-BAHAN DIPERLUKAN
KEK GULUNG COKLAT
1 TIN SUSU CAIR
1 TIN AIR
4 SUSU TEPUNG CASTARD
4 SUDU GULA
ESEN VANILLA
SERBUK JELLY
STRAW BERRY
SOS COKAT
CARA BUAT:
kek gulung di potong dan disusun dalam bekas
kebetulan tiada kek gulung..kek biasa pun boleh.
Utk Lapisan kastard:
Didihkan susu cair dalam periuk
Tepung kastard di bancuh dengan setin air
kemudian masukkan dalam periuk
masukkan 1 sudu kecik esen vanilla dan gula
(kacau hingga betul2 pekat)
Kemudian curahkan atas kek...
Utk lapisan jelly:
Masak jelly mengikut aturan di belakang kotak.
Kemudian tuangkan sedikit demi sedikit dengan perlahan2 ke atas bancuhan kastard
kemudian hiaskan dengan Strawberry
Sos coklat bo;eh di hiaskan apabila hendak di hidangkan
Sedap dihidangkan sejuk
Sudip berlaga:
Gambar tidak berapa memuaskan...
Triffle versi kawan2:
Amy a.k.a mamtisya
http://mamatisya.blogspot.com/2010/10/puding-triffle-strawberry.html
Na..mama rifqy
http://miszmaliana.blogspot.com/2011/03/perghhhlagi-lagi-puding-suke-bangat.html
Nad@mamazakwan
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/04/menjadi-jugak-akhirnya-yezza.html
Triffle versi kawan2:
Amy a.k.a mamtisya
http://mamatisya.blogspot.com/2010/10/puding-triffle-strawberry.html
Na..mama rifqy
http://miszmaliana.blogspot.com/2011/03/perghhhlagi-lagi-puding-suke-bangat.html
Nad@mamazakwan
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/04/menjadi-jugak-akhirnya-yezza.html
Boleh tgk cerita lanjut:
5 comments:
shedapnye...tgk gamba dh meleleh air liur nih..hu3:)
memang best..kak ayu suka buat triffle kalau time ader event kat rumah...sgt sonang nak buat..
pergh, macam2 version ek, ehheheh
dessert paling senang...yum2
wah..eily!! baru sempat jenguk..thanxx yaaa!!hahahhaaaa
Post a Comment