Monday, April 11, 2011

TRIFFLE STRAWBERRY COKLAT


BAHAN-BAHAN DIPERLUKAN

KEK GULUNG COKLAT
1 TIN SUSU CAIR
1 TIN AIR
4 SUSU TEPUNG CASTARD
4 SUDU GULA
ESEN VANILLA
SERBUK JELLY

STRAW BERRY 
SOS COKAT 

CARA BUAT:
kek gulung di potong dan disusun dalam bekas

kebetulan tiada kek gulung..kek biasa pun boleh.

Utk Lapisan kastard:
Didihkan susu cair dalam periuk
Tepung kastard di bancuh dengan setin air 
kemudian masukkan dalam periuk
masukkan 1 sudu kecik esen vanilla dan gula
(kacau hingga betul2 pekat)

Kemudian curahkan atas kek...


Utk lapisan jelly:
Masak jelly mengikut aturan di belakang kotak.
Kemudian tuangkan sedikit demi sedikit dengan perlahan2 ke atas bancuhan kastard

kemudian hiaskan dengan Strawberry 
Sos coklat bo;eh di hiaskan apabila hendak di hidangkan

Sedap dihidangkan sejuk


Sudip berlaga:

Boleh tgk cerita lanjut:

5 comments:

A.I.N said...

shedapnye...tgk gamba dh meleleh air liur nih..hu3:)

Ayu Zarina said...

memang best..kak ayu suka buat triffle kalau time ader event kat rumah...sgt sonang nak buat..

nad said...

pergh, macam2 version ek, ehheheh

mama tisya said...

dessert paling senang...yum2

MamaRifqy said...

wah..eily!! baru sempat jenguk..thanxx yaaa!!hahahhaaaa