Monday, April 11, 2011

TRIFFLE STRAWBERRY COKLAT


BAHAN-BAHAN DIPERLUKAN

KEK GULUNG COKLAT
1 TIN SUSU CAIR
1 TIN AIR
4 SUSU TEPUNG CASTARD
4 SUDU GULA
ESEN VANILLA
SERBUK JELLY

STRAW BERRY 
SOS COKAT 

CARA BUAT:
kek gulung di potong dan disusun dalam bekas

kebetulan tiada kek gulung..kek biasa pun boleh.

Utk Lapisan kastard:
Didihkan susu cair dalam periuk
Tepung kastard di bancuh dengan setin air 
kemudian masukkan dalam periuk
masukkan 1 sudu kecik esen vanilla dan gula
(kacau hingga betul2 pekat)

Kemudian curahkan atas kek...


Utk lapisan jelly:
Masak jelly mengikut aturan di belakang kotak.
Kemudian tuangkan sedikit demi sedikit dengan perlahan2 ke atas bancuhan kastard

kemudian hiaskan dengan Strawberry 
Sos coklat bo;eh di hiaskan apabila hendak di hidangkan

Sedap dihidangkan sejuk


Sudip berlaga:

Boleh tgk cerita lanjut:

5 comments:

A.I.N said...

shedapnye...tgk gamba dh meleleh air liur nih..hu3:)

ibuayahdamia said...

memang best..kak ayu suka buat triffle kalau time ader event kat rumah...sgt sonang nak buat..

Nad @ MamaZakwan said...

pergh, macam2 version ek, ehheheh

mama tisya said...

dessert paling senang...yum2

MamaRifqy said...

wah..eily!! baru sempat jenguk..thanxx yaaa!!hahahhaaaa